Voor wie is Neurofeedback geschikt?
Trainen met NeurOptimal® Neurofeedback is geschikt voor iedereen die beter in zijn vel wil zitten, of zijn talenten en prestaties wil verbeteren.
Door training met NeurOptimal® Neurofeedback en begeleiding van de trainer, kunnen lichaam en geest weer in balans komen. Hierdoor ervaart u verbeteringen op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch vlak. Wat u hiervan merkt is dat u een betere concentratie hebt, uw gedachten helder zijn, faalangst vervaagd of verdwijnt en u kunt beter reageren op piekmomenten van stress (peak performance).
Sporters en musici merken dat ze een groter concentratievermogen hebben na training met NeurOptimal® Neurofeedback. Goed kunnen presteren is namelijk afhankelijk van een gezonde geest, een gezond lichaam en een goede fysieke conditie. Doordat deze elementen verbeteren, kunt u beter presteren op momenten van grote druk en wordt uw prestatievermogen geoptimaliseerd. Denk bijvoorbeeld ook aan prestaties op school of de opleiding, zoals het maken van huiswerk, eindexamens of tentamens. Verder kan training met NeurOptimal® Neurofeedback bijdragen aan verbeteringen bij stotteren, PTSS, epilepsie, autisme, ADHD, of dwangstoornissen. Afhankelijk van uw klachten kunnen de volgende effecten optreden: minder medicijnen, ondersteuning van reguliere (medische) behandeling, beter slapen, vermindering van klachten en meer zelfvertrouwen.
Indicaties waarbij NeurOptimal® Neurofeedback kan helpen:

- Concentratiestoornissen
- Hoofdpijn
- Vermoeidheid (CVS)
- Slaapstoornissen
- Burn-out
- Post traumatische stress stoornis
- Eetstoornissen
- Dwangstoornissen of dwanghandelingen (obsessieve compulsieve stoornis)
- Angststoornissen
- Leerstoornissen als NLD, ADD, ADHD
- Autisme
- Epilepsie
- Ziekte van Parkinson
- Fibromyalgie/ME
- Focale dystonie
- Herstel na herseninfarct/T.I.A.
- Auto-immuunziekten
- Stotteren
- Faalangst of podiumvrees
- Depressie (bijvoorbeeld post partum)
- Dyslexie
- Gilles de la Tourette syndroom